marți, 24 iunie 2008

Violenta domestica - educatia copiilor nostri

Ce educatia oferim copiilor din jurul nostru?

Cum ii invatam sa faca diferenta intre bine si rau?

Cum avem curajul sa le reprosam copiilor ca sunt violenti?

Cum avem curajul sa-i judecam?

Cine suntem noi sa facem asta?

.... Modelele lor. Asta suntem! Exemplele de viata pe care ei vor sa le urmeze! Ce daca radem si ne uitam la filme cu scene de violenta maxima? Ce daca se intampla sa ne certam? Ce daca ne lovim unii pe altii? Ce daca ii mai "altoim" pe copii?..Pana la urma "o palmita nu face rau".... INGROZITORI! Asta-i calificativul nostru! Nu meritam nimic! Meritam soarta pe care o avem! Meritam sa fim saraci si umiliti de toti! ..meritam pentru ca suntem ceea ce suntem: niste oameni ingrozitor de egoisti, iresponsabili, dornici de "actiune", indiferenti la ce se intampla in jurul nostru, nepasatori!


Mii de femei se prezinta anual la unitatile sanitare necesitand ingrijiri medicale de urgenta...75% din acestea "au cazut"..sau "s-au lovit de coltul de la noptiera" ... sau "au fost atacte pe strada de necunoscuti"...Sunt femei care MINT! Mint pentru ca nu au alta varianta..mint pentru ca stiu ca indiferent ce s-ar intampla tot acolo se intorc..mint pentru ca ii este mai bine copilului...mint pentru ca nu au fost lasate sa se angajeze si nu se pot intretine..mint pentru ca sunt mame si nu vor sa stea cersind la colt de strada cu copilul in brate! Asta'i realitatea in care traim! Asta'i realitatea nostra!!!!

Si noi ce facem? Noi ne mandrim cu cele 20 de adaposturi de urgenta din toata tara..constatam cazurile si realizam statistici...mai ajutam din cand in cand o femeie care afla din intamplare numarul nostru de telefon...mai citim un articol interesant in ziar si ne manifestam indignarea!

STOP!!!

E timpul sa facem ceva! E timpul macar o clipa sa lasam toate lucrurile pe care le facem si sa gandim: putem salva vieti! putem acorda noi sanse! putem sa "gratiem" victimele violentei domestice! Merita sa facem ceva!

In Craiova nu exista nici un adapost temporar care sa acorde femeilor si copiilor sprijin psihologic, medical, juridic si chiar de integrare sociala... Nu ma intereseaza de ce nu exista..nu ma intereseaza de ce nimeni n-a miscat un deget sa existe...un singur lucru stiu sigur: VA EXISTA! Asta'i obiectivul si singurul meu obiectiv pentru perioada urmatoare! Asadar, dragi cititori, aratati ca va pasa si haideti sa construim ceva impreuna! Haideti sa dam o sansa acestor fiinte! Haideti sa aratam cu totusi mai exista si altfel de oameni..nu stiu daca mai buni sau mai rai .. dar cu siguranta altfel!



O zi linistita in care sa va ganditi la
ele
...victimele
violentei domestice...
si la ei...copiii nostri,


Cristina Catana

Niciun comentariu: