luni, 9 iunie 2008

Cand membrii echipei nu se pot intelege..ce e de facut?

Echipa...

Ce poate sa fie mai solicitant decat sa mediezi conflicte in cadrul echipei tale? Indiferent ce-ai face unul dintre ei va zice ca-l aperi pe celalalt. Cel mai grav e ca, indiferent cine este, tu tot pierzi..pierzi un prieten, pierzi un foarte bun colaborator, poate pierzi persoana pe care o formezi sa fie "the one" ...


Dar totusi daca doi dintre membrii echipei nu se plac intr-o asemenea masura, incat asta le afecteaza activitatea, trebuie sa actionam cumva. Dar cum?

Mai intai ar trebui sa descoperim de ce nu se pot suferi cei doi. Cel mai grav este atunci cand indiferent ce ai face nu vei reusi sa descoperi nimic..de ce? pentru ca "nu am nimic de impartit cu el/ea...este doar nedrept/nedreapta".

Ce faci dupa? Incerci totusi sa mediezi conflictul si sa-i convingi de importanta muncii fiecaruia..sa le explici cat de importanti sunt in echipa, cat de importanti sunt ambii pentru ceea ce v-ati propus impreuna..si in cele din urma sa le spui: "Pentru succesul echipei, trebuie ca toti membrii ei sa munceasca impreuna, cot la cot. Nu va cer sa va placeti unul pe celalat. Nu-mi pasa daca nu veti avea niciodata relatii in afara serviciului. Va cer sa lucrati impreuna pentru a ne realiza telurile!"



Credeti ca vom rezolva ceva?
Nu stiu..dar cel putin merita incercat!

O seara linistita,
Cristina

Niciun comentariu: