marți, 10 iunie 2008

O alta perspectiva in a schimba obiceiurile proaste...

"Obicei? Eu n-am nici un afurisit de prost obicei! Daca prietenii mei nu suporta sa vada ca-mi trosnesc incheieturile si fumez pot sa plece. E problema lor, nu a mea!"
"Vrei sa spui ca intarzierile cronice in predarea rapoartelor mele de vanzari constituie un obicei prost? Si ca din cauza asta n-am fost promovat?"
"Pot sa ma las oricand. De cate ori vreau eu. Dar pot, oare, sa ma las definitiv?"

Va suna cunoscut? Este posibil ca si dumneavoastra sa aveti un obicei prost, care sa stea in calea obiectivelor si care va afecteaza increderea in sine?
Inainte de a va gandi sa scapati de proastele dumneavoastra obiceiuri, este important sa dispuneti de o intelegere mai profunda a rolului pe care obiceiurile il joaca in existenta fiecaruia. Unele obiceiuri pot fi bune si sanatoase, in timp ce altele pot fi distructive sau chiar periculoase.

Pentru parinti a fost intotdeauna o provocare sa le formeze obiceiuri buna copiilor, mai ales cand vine vorba de cele legate de sanatatea lor, cum ar fi sportul regulat. Dar acum exista ceva nou care sa va ajute in aceasta privinta. Un cercetator specializat in obezitate, de la Spitalul St. Luke's-Roosevelt din New York, a inventat un aparat care asociaza privitul la televizor (activitatea favorita a copiilor din ziua de azi) cu pedalatul pe bicicleta stationara (care nu prea se afla in topul preferintelor). Acest aparat, cunoscut sub numele de TV-cicleta, merge pe principiul ca televizorul functioneaza numai cand copilul pedaleaza. Rezultatele testelor facute cu acest aparat demonstreaza ca acei copii care au folosit aparatul au aliminat grasimea corporala mai mult decat cei care nu l-au folosit. Greu de spus cand anume va fi disponibil pe piata un asemenea aparat, dar ati putea sa ii dati voie copilului sa se uite la televizor numai daca si-a facut toate treburile pe care i le-ati incredintat sau pentru ca face progrese in renuntarea la un obicei prost.

Nu stiu daca ati observat cat de greu e sa-i spui unui prieten ca are un obicei prost... Pentru mine cel putin este imposibil! Dar, din fericire, exista firme specializate in anuntarea prietenilor ca au un obicei prost, tocmai pentru a ne scuti de momente jenante! Daca vreti s-o apucati pe calea minimei rezistente, intrati pe site-urile www.kindhints.com sau www.helpfulhints.org. Pentru un anumit onorariu, ei il vor contacta pe prietenul, colegul sau ruda dumneavoastra care are un obicei deranjant si il vor informa printr-o scrisoare - in mod delicat, dar ferm - despre efectul comportamentului sau asupra celorlalti.

In speranta unei societati cu obiceiuri din ce in ce mai bune,
O noapte linistita,
Cristina

Niciun comentariu: