sâmbătă, 4 octombrie 2008

S-a dat startul Concursului "Cele mai Bune Rapoarte Anuale - editia a 7-a"


Forumul Donatorilor din Romania anunta a 7-a editie a concursului pentru cele mai bune rapoarte anuale realizate de ONG-uri din Romania. Concursul este lansat cu scopul de a promova transparenta si responsabilitatea in cadrul sectorului neguvernamental si de a sublinia importanta informarii publicului larg cu privire la activitatile si situatia financiara a ONG-urilor.

Organizatorii incurajeaza participarea in competitie a rapoartelor anuale indiferent de marimea si bugetul organizatiei aplicante. Atat rapoartele anuale produse la tipografie cat si cele realizate cu mijloace proprii (in-house), pe suport hartie sau CDRom, sunt eligibile. Rapoartele anuale inscrise in concurs pot fi redactate in limba romana sau bilingv.

Rapoartele vor fi evaluate de catre un juriu de selectie format din reprezentanti ai organizatiilor membre ale Forumului, ai unor companii private, jurnalisti, specialisti in PR si grafica. Grila de evaluare pe fiecare categorie poate fi descarcata de pe siteul www.donorsforum.ro.

Vor fi acordate urmatoarele premii:

- premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 de Euro),
- premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999euro),
- premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 de Euro),
- premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat, initiat in 2003 de Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat. Pentru aceasta categorie centrele de voluntariat nu sunt eligibile.
- premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de organizatii neguvernamentale din mediul rural. Eligibile vor fi organizatiile infiintate si care deruleaza activitati in mediul rural.
- premiul pentru rapoartele realizate de organizatiile de mediu
- premiul pentru reflectarea activitatilor de instruire in raportul anual, premiul este initiat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
- premiul „Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual al activitatilor generatoare de venituri. Premiul va fi acordat de initiatorul acestuia –Eurosucces

Vor fi lansate noi categorii:

- premiul pentru fundatii corporatiste

- premiul pentru reflectarea activitatii de responsabilitate social corporative in raportul anual. Vor fi invitate sa se inscrie in concurs, firme ce actioneaza pe piata din Romania si au activitati de implicare sociala.

De asemenea, vor fi acordate diplome pentru rapoartele anuale ce se vor remarca printr-un element important precum creativitate, coerenţa mesajului vizual, eficienţa costurilor, planificare strategica.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii care va avea loc la finalul lunii noiembrie si care va reuni reprezentanti ai donatorilor, companiilor private, sectorului neguvernamental, oficialitati si presa.

Organizatiile trebuie sa completeze un formular de inscriere si sa il trimita, impreuna cu 5 exemplare ale raportului anual pentru anul 2007, la Forumul Donatorilor din Romania, la adresa indicata in formular. Formularul de inscriere poate fi solicitat prin e-mail la: magda.ciobanu@donorsforum.ro sau se poate descarca de pe siteul www.donorsforum.ro sau accesand direct http://s6.transfer.ro/storage/9d94205672.zip

Termenul limita pentru inscrierea in concursul din acest an este 30 noiembrie 2008, data postei.

Puteti solicita detalii suplimentare de la Magdalena Ciobanu Stoian e-mail: magda.ciobanu@donorsforum.ro sau telefon 021 311 88 11 .

Am speranta ca anul acesta numarul rapoartelor trimise catre Forumul Donatorilor sa fie mult mai mare si sa luam parte cu adevarat la transparentizarea societatii civile din Romania!

Eu trimit raportul, voi?

Cristina

Niciun comentariu: